Kouvola tarvitsee uusia vaikuttajia, jotka osaavat katsoa tulevaisuuteen, omaavat kokonaistaloudellista osaamista ja ajattelukykyä sekä kykenevät ymmärtämään suuria kokonaisuuksia.

Lähden siitä, että asukkaiden ja elinkeinoelämän hyvinvointi on koko Kouvolan kaupungin yhteinen etu. Kaupunkimme kehittymisen ja kasvamisen perusta on asukkaiden ja yrittäjien usko tulevaisuuteen. Kaupungin tulee kyetä luomaan asukkaille valtakunnallisesti kilpailukykyiset palvelut ja elinkeinoelämälle hyvät edellytykset liiketoiminnan kannattavaan harjoittamiseen. Lähden myös siitä, että kaupunkia tulee kehittää hyvässä ja ennenkaikkea ammattimaisessa yhteistyössä eri osapuolten kesken.

Kouvolan kaupunki on pinta-alaltaan suuri kaupunki, joka koostuu kuntaliitosten myötä monista elinvoimaisista maaseututaajamista. Useiden taajamien pitkä sekä merkittävä historia yhdessä Kymijoen ja lukuisten järvien kanssa luovat kuntalaisille mahdollisuuden luonnonläheiseen ja virikkeelliseen asuinympäristöön.
Kouvolan keskusta on hallinnollinen keskus, jonka keskuksen välittömässä läheisyydessä on vilkas marketalue sekä Korjalan alue lukuisine erikoiskaupan liikkeineen. 

Kouvola tarjoaakin erinomaiset mahdollisuudet valita kullekin mieltymystensä mukainen asumisympäristö. Matala hintataso tarjoaa mahdollisuuden valita omistus- tai vuokra-asunto Kouvolasta haluamaltaan alueelta. Kaupunkiamme voikin kutsua monien mahdollisuuksien kaupungiksi, sillä täällä on erittäin monipuoliset mahdollisuudet asumiseen ja harrastamiseen.

Yrityksille kaupunki tarjoaa loistavan logistisen ja kaupallisen sijainnin keskeiseltä risteysalueelta. Täällä on tilaa harjoittaa yritystoimintaa eri mittakaavoissa ja lukuisilla eri toimialoilla. Harvalla kaupungilla on tarjota näin monipuolisia mahdollisuuksia yritystoiminnalle.

Mikään ei siis estä Kouvolaa kehittymästä aidosti alueensa kasvukeskukseksi, sillä siihen on erinomaiset mahdollisuudet olemassa.